Aanvragen diagnostiek voor een werknemer

Ondertitel

Cliënt aanmelden voor diagnostisch onderzoek of bedrijfszorg

Wilt u als bedrijfsarts, eenheidspsycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker een cliënt aanmelden voor een diagnostisch onderzoek of bedrijfszorg? Neem dan contact op met het ARQ Diagnostisch Centrum. 

Bij ARQ Diagnostisch Centrum – onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum – zijn we gespecialiseerd in de diagnostiek van PTSS en andere werkgerelateerde traumaklachten voor medewerkers in hoog risico beroepen.

Beroepsgerelateerd trauma

Het ADC is gespecialiseerd in de diagnostiek voor medewerkers van politie, brandweer, ambulance, ziekenhuizen, veteranen en andere medewerkers die tijdens het uitoefenen van hun beroep in aanraking komen met schokkende gebeurtenissen. Zo'n ingrijpende ervaring kan bijvoorbeeld een auto-ongeluk zijn waarbij kinderen zijn betrokken, agressie in het uitgaansleven en huiselijk geweld. Vaak blijft het niet bij één incident, maar is er een stapeleffect. 

Gezien en gehoord

De medewerkers van het ADC kennen de organisatie en de cultuur van deze instellingen (politie, brandweer, defensie, ambulance) waardoor de cliënten zich gehoord en gezien voelen. Het ADC kan behulpzaam zijn bij het stellen van een vroege diagnose en het adviseren over de meest geschikte behandeling.

Binnen 2 tot 3 weken kan de cliënt terecht:

  • U krijgt onafhankelijk advies
  • De kosten kunnen vergoed worden door de werkgever (na overleg van cliënt met werkgever) of via de eigen zorgverzekering
  • Aanmelding dient te geschieden door de bedrijfsarts, eenheidspsycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker.

Behoefte aan consultatie?

Heeft u vragen over de behandeling van uw patiënt? Via 123Consultatie komt u in direct contact met een van de ARQ-experts.

Wilt u diagnostiek aanvragen? Op deze pagina vindt u alle verwijsinformatie. 

Neem direct contact op

Neem direct contact op

Locatie

Aanbieder