Mental Check Up (MCU)

Help uw medewerkers mentaal fit te blijven

In sommige beroepen maken mensen geregeld ingrijpende situaties mee. Het is dan belangrijk dat ze veerkrachtig blijven. U kunt uw medewerkers hierbij helpen door hen een Mental Check Up-gesprek aan te bieden. De Mental Check Up-psychologen van ARQ IVP zijn actief in heel Nederland. 

Een Mental Check Up (MCU) is een persoonlijk gesprek voor iedereen die op het werk te maken heeft met ingrijpende situaties, heftige beelden, agressie of veel stress. Het helpt mensen hun weerbaarheid in kaart te brengen, te behouden of te vergroten. U kunt de MCU van ARQ IVP inzetten voor de hele organisatie, een team of een bepaalde groep. Zo zorgt u ervoor dat medewerkers mentaal fit blijven en zo succesvol mogelijk kunnen functioneren. 

Waar gaat het over in een MCU?

In een MCU gaat het over weerbaarheid. Wat geeft stress en waar haalt uw medewerker juist energie uit? Wat kan iemand doen om zo goed mogelijk om te gaan met stressvolle situaties? Dat zijn vragen die medewerkers samen met een psycholoog beantwoorden. Daarbij krijgen ze uitleg en tips.

Uw medewerker kan het gesprek voeren op de werklocatie, een externe locatie of online. Dankzij ons landelijke netwerk beschikken we altijd over een ervaren psycholoog in de buurt. Vaak worden MCU’s periodiek gehouden, bijvoorbeeld één keer per jaar.

Meer zicht op mentale conditie

Na het gesprek hebben medewerkers meer zicht op hoe zij er mentaal voor staan. Ze leren wat ze zelf kunnen doen om de eigen veerkracht te versterken. Daarmee dragen MCU’s bij aan duurzame inzetbaarheid van uw team. Een ander voordeel is dat het praten over veerkracht onderdeel van de bedrijfscultuur kan worden. Iets wat eerder misschien niet gebeurde.

 

Organisatiebeleid aanscherpen

Een MCU is vertrouwelijk. Als u dat wilt, ontvangt u een geanonimiseerd rapport met daarin trends en adviezen op groepsniveau om het organisatiebeleid aan te scherpen.

Neem direct contact op

Wilt u meer weten over MCU-gesprekken of uw medewerkers aanmelden? Bel of mail ons dan:

020 840 76 20
mcu@arq.org

Aanbieder

Aanbieder