ARQ-hoogleraren

Ondertitel

Meer kennis over psychotrauma

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is een nationaal en internationaal gerespecteerd onderzoeksinstituut. Veerkracht, opvang en nazorg zijn de kernthema's waarin permanent verbetering wordt gezocht. Onze ARQ-hoogleraren, verbonden aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland, ontwikkelen wetenschappelijk onderzoek op hun specifieke vakgebied rond psychotrauma.

  Onze hoogleraren:

  Prof. dr. Miranda Olff

  Miranda Olff is hoogleraar 'Neurobiological mechanisms of prevention and treatment in trauma and PTSD' op de afdeling Psychiatrie van het Amsterdam UMC en Amsterdam Neuroscience & Amsterdam Public Health, locatie AMC. 
  Oratie Miranda Olff (2012) - Verbinden na trauma.

  Prof. dr. Paul A. Boelen

  Paul Boelen is hoogleraar op de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht (UU). Zijn onderzoek richt zich onder meer op de gevolgen van trauma, verlies en traumatisch verlies op volwassen en gezinnen.
  Oratie Paul Boelen (2016) - Complexe rouw begrijpen en behandelen en andere vraagstukken voor de psychotraumatologie.

  Prof. dr. Ismee M. Tames

  Ismee Tames is hoogleraar 'Stichting 1940-1945: geschiedenis en betekenis van verzet tegen onderdrukking en vervolging'. Deze leerstoel is geplaatst in het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. 
  Oratie Ismee Tames (2016) - Over grenzen - Liminaliteit en ervaring van het verzet.

  ARQ hoogleraren
  V.l.n.r. Miranda Olff, Paul Boelen, Ismee Tames, Trudy Mooren, Michel Dückers, Geert Smid en Wietse Tol

  Prof. dr. Trudy T. M. Mooren

  Trudy Mooren is sinds januari 2020 bijzonder hoogleraar ‘Family Functioning Following Psychotrauma' op de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht.
  Oratie Trudy Mooren (2022) - Consequenties van psychotrauma voor gezinsrelaties.

  Prof. dr. Michel L.A. Dückers

  Op 1 december 2020 is Michel Dückers benoemd als bijzonder hoogleraar Crises, Veiligheid en Gezondheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  Oratie Michel Dückers (2022) - De beelden die ons bewegen, de voorspelbaarheid van de rampen die we samen creëren.

  Prof. dr. Geert E. Smid

  Geert Smid is sinds 1 maart 2019 bijzonder hoogleraar Psychotrauma, verlies en rouw na rampen en geweld aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
  Oratie Geert Smid (2020) - Een raamwerk van betekenisgeving na verlies.

  Prof. dr. Wietse A. Tol

  Wietse Tol is sinds november 2021 namens ARQ bijzonder hoogleraar ‘Global Mental Health and Social Studies’ aan het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam.