Wat we doen

Ondertitel

Projecten van ARQ financieel ondersteunen

Al vijftig jaar helpt ARQ mensen die getroffen zijn door oorlog, vervolging, geweld of andere ingrijpende gebeurtenissen. U kunt ook helpen. Doneer en help een patiënt met praktische hulpmiddelen, steun baanbrekend onderzoek naar innovatieve behandelingen of help zorgverleners in (post-)conflictgebieden.

Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil.

U kunt het werk van ARQ op meerdere gebieden steunen:

1. Praktische hulp voor patiënten

Veerkracht en zelfredzaamheid zijn belangrijk voor herstel. Daarom bieden we praktische, vaak materiële, ondersteuning aan patiënten wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als een patiënt het advies krijgt veel te bewegen maar geen sportschoenen heeft. Of er is geen geld voor een telefoonabonnement, terwijl tijdens intensieve therapie een extra verbindingslijn juist zo belangrijk kan zijn. Dan bieden we praktische hulp en geven we die gympen of dat abonnement. Zodat de patiënt zich kan richten op zijn behandeling. Vaak kleine bedragen, maar van groot belang. Want elke stap is er één op de weg naar herstel. Geef praktisch, geef voor herstel.

Ja, ik wil praktisch geven

2. Psychosociale ondersteuning in (post-) conflictgebieden 

ARQ deelt zijn kennis en ervaring over mentale en psychosociale gezondheid graag met landen die geteisterd worden door oorlog of andere rampen en crises. Door onze kennis te delen met hulpverleners in andere landen versterken we hun eigen mentale welzijn, helpen we hen bij het helpen van kwetsbare mensen wereldwijd. We steunen lokale experts en initiatieven, wisselen kennis uit, zetten gezamenlijk projecten op en ontwikkelen nieuwe ideeën. Essentieel voor gezonde, veerkrachtige mensen en gemeenschappen. Helpt u ook mee? 

Ja, ik steun de hulpverleners

3. Onderzoek naar innovatieve behandelingen

Samen met partners en universiteiten in binnen- en buitenland, is ARQ voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om nog meer patiënten te kunnen helpen. 
De kennis die wij vanuit de praktijk hebben is input voor onderzoek en kennis uit onderzoek voedt de praktijk. Zo onderzoekt ARQ  innovatieve behandelingen met beweging (bv op een loopband en 3D beelden: 3MDR), met de inzet van de zintuigen (geur, geluid), loopt er onderzoek naar hoog-intensieve behandelingen zoals HI-NET, en zijn er onderzoeken naar traumatherapie ondersteunen met psychofarmaca als MDMA en Ketamine. Helpt u mee die onderzoeken mogelijk te maken?

Ja, ik geef voor onderzoek

Help ons helpen

Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil.

Help ons helpen

Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil.

Liever zelf geld overmaken?

Dat kan ook, via rekeningnummer NL95 FVLB 022 66 02 044, t.n.v. Stichting Vrienden van ARQ. 

Aanmelden nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte door u aan te melden voor de nieuwsbrief.